Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iguana mora na amputaciju spolnog organa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iguana Mozart, iz privatnog zoološkog vrta Aquatopia u belgijskom gradu Antwerpenu, nema sreće. Uskoro će morati na operaciju penisa, koji mu je od sezone parenja ostao u neprestanoj erekciji, inficirao se te postao ozbiljna opasnost za njegov život.

Reptil je prošlog tjedna bio usred parenja kada je ženka iznenada otišla. Od tada Mozart ima neprestanu erekciju. Zbog toga će uskoro morati na amputaciju kako mu nezgodan događaj ne bi ugrozio život. 

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

U međuvremenu je došlo do infekcije i Mozart je izoliran od svojih sustanara.

'Ne želimo, niti mislimo da ćemo ga izgubiti, ali čini se kako je operacija neizbježna' kaže Peter Van Genechten, jedan od nadstojnika Aquatopia Zoo-a. 

Veterinar dr. Luc Lambrecht jutros je pregledao Mozarta i ustanovio da je njegov život u opasnosti ukoliko ga se uskoro ne operira. 

'Infekcija bi se mogla proširiti i jednostavno ga ubiti. Zato mislim da je amputacija barem jednog penisa neizbježna' kaže dr Lambrecht. 

No dobra je vijest da muške iguane imaju dva penisa, pa će Mozart i nakon amputacije biti sposoban za reprodukciju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene