Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova istraga FTC-a

I Twitter pod istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FTC istražuje Twitter zbog njihovog odnosa prema kompaniji UberMedia koja radi aplikacije za njihov servis

Nakon Googlea, i Twitter se našao pod istragom Federal Trade Commissiona (FTC).

Iako je istraga tek u početku i još se ne zna puno detalja o njoj, razni internetski portali pišu da komisiju zanima odnos i postupanje Twittera prema drugim kompanijama koje rade aplikacije za ovaj microblogging servis, odnosno pokušavaju li limitirati konkurenciju blokiranjem ili preuzimanjem konkurentskih aplikacija i kompanija.

Navodno se istražuje odnos s kompanijom UberMedia koju je osnovao Bill Gross i putem čijih se aplikacija pristupa Twitteru.

Twitter je još prošle godine počeo s preuzimanjem kompanija koje rade aplikacije za njegov servis kako bi preuzeo veću kontrolu nad njima, a na isto su se odlučili i u UberMediji kako bi, smatraju u BusinessInsideru, ili pokrenuli konkurenta ovom microblogging servisu ili putem tih aplikacija pokušali unovčiti njegovu popularnost.

Twitter je na jedno kratko vrijeme čak i blokirao pristup aplikacijama UberMedije, a na kraju je za 40 milijuna dolara kupio TweetDeck koji je bio na listi Grosovih želja.

Treba napomenuti da je, prema trenutno poznatim informacijama, Twitter samo pod preliminarnom istragom koja se može, ali i ne mora dalje proširiti.

Čini se da su u ovoj kompaniji ipak odlučili poduzeti sve da do proširenja ne dođe pa su, kako javlja tehnološki blog GigaOM, za srpanj najavili predstavljanje stranice sa savjetima i raznim informacijama namijenjenim developerima i partnerima koja će imati i blog fokusiran na samu platformu te forum za raspravu o svemu vezanom uz Twitter.

U Business Insideru vjeruju da bi ove dvije informacije mogle biti povezane te da su u Twitteru na ovaj način htjeli pokazati koliko im je stalo do developera pa da nema razloga za proširenje istrage.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene