Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HAZU osniva znanstvenoistraživačku jedinicu u Šibeniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti podržalo je osnivanje svoje znanstvenoistraživačke jedinice u Šibeniku, priopćeno je danas iz HAZU-a.

Inicijativu o osnivanju jedinice u Šibeniku pokrenulo je čelništvo grada Šibenika, dostavivši Predsjedništvu HAZU-a opsežan prijedlog područja i tema istraživanja budućeg zavoda koje bi obuhvaćale povijest i umjetnost (sakralna umjetnost, marijanska povijest, izučavanje i trajna sustavna zaštita katedrale sv. Jakova, povijesni glazbeni instrumenti i spomeničke crkvene orgulje), arheologiju (arheološki lokalitet Bribirske glavice, podvodna arheologija), književnost i književnu baštinu, prirodne znanosti (ekologija, botanika, hortikultura, ihtiologija, ornitologija, istraživanje pitke vode) i medicinske znanosti.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Ivan Sondi Ivan Sondi Umro jedan od najcitiranijih profesora na zagrebačkom sveučilištu

Za smještaj budućeg zavoda grad Šibenik predlaže prostor u kompleksu samostana sv. Lovre u Šibeniku, jednom od najstarijih europskih institucija-učilišta.

Predsjedništvo HAZU-a na redovitoj sjednici 29. listopada podržalo je inicijativu grada Šibenika i iskazalo zainteresiranost za osnivanje znanstvenoistraživačke jedinice u gradu bogate kulturnopovijesne baštine, sa značajnim arheološkim nalazištima te mnogim imenima koja su obilježila kulturnu povijest Hrvatske.

HAZU, osim u Zagrebu, već ima znanstvenoistraživačke jedinice u Bjelovaru, Cavtatu, Dubrovniku, Korčuli, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Trstenom, Varaždinu, Vinkovcima, Zadru i Vukovaru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene