Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među teorijama stvaranja svemira nema mjesta za Boga, tvrdi čuveni znanstvenik, profesor Steven Hawking.


Big Bang je, ističe Hawking, neizbježna posljedica zakona fizike, a to Svevišnjem nema mjesta. U njegovoj novoj knjizi 'Gradn Design', koju je objavio britanski Times, Hawking tvrdi kako nema potrebe zazivati Boga kako bi se pokrenuo svemir. 'Spontano stvaranje je razlog zbog kojeg nešto postoji', zaključuje.

Vezani članci Colleen Hoover Nije ni pomišljala da bi objavila priču koju je držala u sebi, no onda je inspirirana pjesmom to učinila i preokrenula si život! Scena iz filma Mračna kći Jedna od najutjecajnijih žena na svijetu svoj pravi identitet nikada nije otkrila, a njezina kratka priča uskoro stiže i na male ekrane

Hawking, najpoznatiji britanski znanstvenik, u svojoj novoj knjizi suprotstavlja se tezi Isaaca Newtona kako je svemir zacijelo morao kreirati Bog, jer se nije mogao razviti iz čistog kaosa. 'Zbog zakona gravitacije, svemir je nastao i nastaviti će se i dalje razvijati iz ničega', zaključio je Hawking.

Koautor Hawkingove knjige je i američki fizičar Leonard Mlodinow, a očekuje se kako će biti objavljena 9. rujna. Nije nevažno napomenuti kako je još 1998. godine u svojoj knjizi 'A Brief History of Time', profesor Hawking prihvatio ulogu Boga u kreiranju svemira. 'Ako otkrijemo cjelokupnu teoriju, biti će to konačan trijumf ljudskog razuma, jer tada ćemo spoznati i um Božji', napisao je tada Hawking.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju