Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadnut Acer, Yahoo, Hotmail, PBS..

Hakeri ponovno napadaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski hakeri domogli su se podataka oko 40 tisuća kupaca Acerovih proizvoda

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Surfajte sigurno! Maksimalna zaštita za računala i mobilne uređaje po nevjerojatnoj cijeni! Slika nije dostupna Panika na internetu Internetom hara virus: Na ovim stranicama lozinke morate promijeniti ODMAH!

Još jedan hakerski napad ovog tjedna – nakon velikih napada na Sony i Google, hakeri su sada napali Acerove internetske stranice te, prema pisanju Hacker Newsa, ukrali podatke oko 40 tisuća kupaca proizvoda ove kompanije.

Hakeri su se tako domogli imena, e-mail adresa, podataka o ranijim kupnjama te telefonskih brojeva i dijelova adresa određenog broja Acerovih korisnika koji su bili pohranjeni na internetskim stranicama te komapnije. Iza ovog napada navodno stoje članovi Pakistan Cyber Armyja (PCA) koji su objavili da će podatke do kojih su došli uskoro objaviti i na internetu. Osim navedenih cyber napada, sigurnosna kompanija Trend Micro upozorila je da je u posljednje vrijeme povećan broj cyber i napada na web mail servise pa su osim kineskog napada na Google, zabilježeni i napada na Yahooov mail, kao i Microsoftov Hotmail.

Probleme s hakerima ovaj tjedan imali su i PBS te iranska vlada čijih su se mailova dočepali članovi Anonymousa. Nije poznato da li je ovakvo povećanje hakerskih napada samo slučajnost ili su hakeri pokrenuli neku veću ofenzivu na velike korporacije i državne institucije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene