Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže Nexus Prime

Google priprema konkurenta iPhoneu 5!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google u suradnji sa Samsungom priprema novi Nexus smartphone koji će imati 4,5 inčni HD ekran

Mnogi ljubitelji Applea s nestrpljenjem iščekuju novi model iPhonea 5 o kojem čitamo već mjesecima, ali još ništa konkretno i službeno ne znamo – niti točan datum dolaska na tržište niti npr. koliki će ekran ovaj telefon imati i slično.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojavile se nove slike i video Nema više tajni: Ovako izgleda novi iPhone! Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu!

S druge strane, svi oni koji razmišljaju o novom smartphoneu koji radi na Androidu, uskoro će moći kupiti treći model iz Googleove Nexus serije koji bi, barem prema onome što možemo pročitati na internetu, hardverski trebao biti 'jači' od novog Appleovog telefona.

Kao i s posljednja dva modela, ovaj Googleov telefon trebao bi biti prvi pametni telefon koji će raditi na novoj verziji operativnog sustava Android – Ice Cream Sandwich, odnosno Android 4.0. Četvrta verzija Androida bit će posebna po tome što će se moći koristiti i na pametnim telefonima i na tabletima, a nakon novog Nexusa trebala bi se pojaviti i na drugim Androidima.

Zanimljivo je da, iako je Google nedavno kupio Motorolu, proizvođač novog Nexusa trebao bi biti Samsung – vjerojatno je ta suradnja dogovorena puno ranije, no za očekivati je da će u budućnosti sve Googleove telefone raditi Motorola.

Prema onome što možemo pročitati na internetu, Nexus Prime vjerojatno će biti najmoćniji telefon na tržištu te bi trebao raditi na dvojezgrenom 1,5GHz procesoru te bi trebao imati 720p Super AMOLED HD ekran dijagonale čak 4,5 inča. Podsjetimo, trenutni model iPhonea ima dijagonalu ekrana od 3,5 inča, dok još uvijek aktualni model Nexus S ima 4 inčni ekran.

Ostale opcije još nisu poznate, no pretpostavljamo da će imati podršku za NFC (za bežično plaćanje putem mobitela) i poboljšanu kameru, a vjerojatno nam Googleovci pripremaju još neko iznenađenje.

Dakle, ove jeseni korisnicima bi trebala postati dostupna dva top modela pametnih telefona tako da će na svoje doći i oni koji vole Android i oni koji vole Appleove smartphoneove. Mi se jedino možemo nadati da će se iPhone 5 i Nexus Prime uskoro pojaviti i na našem tržištu – barem do kraja godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene