Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže konkurencija!

Google Nexus Prime - najveći konkurent novom iPhoneu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google i Samsung 11. listopada predstavit će novi Nexus telefon koji će na tržištu konkurirati iPhoneu 5

Nakon toliko nagađanja i čekanja napokon smo doznali točan datum Appleova predstavljanja novog modela iPhonea – bit će to sljedeći utorak, a njegova prodaja navodno bi trebala početi već sredinom listopada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon stiže petica! Apple danas predstavlja iPhone 5! Pogledajte što možemo očekivati! Slika nije dostupna Pet mu je godina tek Pogledajte razvoj iPhonea od 2007. do danas

No, osim Applea, i Google priprema novi model pametnog telefona za čiju je proizvodnju zadužen Samsung i koji bi mogao biti hardverski najnapredniji telefon do sada.

Kao i u Appleovom slučaju, i za predstavljanje ovog uređaja do sada smo slušali samo glasine koje su govorile da će ga Google predstaviti tijekom listopada ili studenog, a sada smo konačno dobili i točan datum – bit će to 11. listopada, dakle samo tjedan dana nakon predstavljanja novog iPhonea.

Prema onome što možemo pročitati na internetu, Nexus Prime trebao bi imati veliki Super AMOLED 4,5 inčni ekran – dakle bit će veći od ekrana iPhonea (dijagonala ekrana iPhonea 4 iznosi 3,5 inča, dok na novom modelu očekujemo 4 inčni ekran) rezolucije 480x800 piksela (ili čak i veća), radit će na dvojezgrenom 1,5GHz procesoru te će imati kameru rezolucije 5MP s kojom će se moći snimati 1080p videozapisi koji će se putem HDMI izlaza moći pregledavati i na televizorima.

Također, ovaj bi telefon na određenim tržištima trebao podržavati 4G mrežu, a za pretpostaviti da je da će imati i NFC čip kako bi ga se moglo koristiti za mobilno plaćanje putem Google Walleta.

Googleov Nexus Prime trebao bi raditi i na novoj verziji Androida o kojoj se govori već duže vrijeme – Android 4.0 Ice Cream Sandwich, a zanimljivost ove verzije operativnog sustava jest da će se koristiti i na pametnim telefonima i tabletima.

Što se iPhonea tiče, usprkos tolikom broju različitih glasina, još nije poznato što će nam točno ova kompanija predstaviti, no jučer su se pojavile neke informacije i fotografije koje ukazuju na to da ipak možemo očekivati dva nova modela.

Prvo su se na internetu pojavile fotografije kutije u kojoj se navodno nalazi novi model Appleovog telefona na kojoj piše iPhone 4S 16GB, a zatim i slika iz prezentacije potpredsjednika China Unicoma u kojoj se navodi iPhone 5 koji će imati podršku za HSPA+ mreže, što će omogućiti surfanje internetom brzinama od 21Mbps.

Također, pojavile su se i fotografije koje je navodno poslao jedan zaposlenik AT&T-a i koje prikazuju futrolu za iPhone 5 prema kojoj se da zaključiti da je riječ o tanjem uređaju u odnosu na aktualni model tako da sve navodi da bi Apple u utorak zaista mogao predstaviti dva modela iPhonea.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene