Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Internetski gigant Google odlučio je kupiti Motorola Mobility Holdings Inc. za 12,5 milijardi dolara u gotovini. To je dosad najveća kupnja od strane Googlea, odnosno Google će platiti 40 dolara po dionici.


U siječnju ove godine Motorola Mobility odvojio se od matične tvrtke i orijentirao se isključivo na proizvodnju smartphone mobilnih uređaja koje isključivo pokreće Googleova platforma Android. 'Motorolina odlučnost da se u potpunosti posveti samo Androidu, stvorila je prirodnu kompatibilnost naše dvije kompanije', istaknuo je izvršni direktor Googlea Larry Page, prenosi Washington Post.

Vezani članci Slika nije dostupna Motorola kreće u napad na Apple i Samsung! Slika nije dostupna Google dovršio akviziciju Motorole Mobility

'Zajedno ćemo stvoriti izvrsna iskustva za korisnike, koja će iznimno obogatiti Android na opću korist samih korisnika, naših partnera i razvojnog tima', dodao je Page. Kupnju, odnosno prodaju odobrili su odbori obiju tvrtki, a ona bi se trebala dovršiti do kraja godine, ili najkasnije početkom iduće godine.