Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanmrežni Google Mail

Gmail dostupan i offline!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisnici Gmaila mogu od sada mailove čitati i kad nemaju pristup internetu, no za to će morati koristiti Googleov web preglednik Chrome

Odlična vijest za sve korisnike Googleovog maila – putem predstavljene aplikacije Gmail od sada možemo koristiti i kada nemamo pristup internetu.

Ova je opcija trenutno dostupna samo u Googleovom pregledniku internetskih stranica Chrome pa ako ga do sada niste koristili, a volite Gmail, ovo je pravo vrijeme da ga instalirate na svoje računalo i počnete surfati putem njega.

Nakon što skinete Chrome, potrebno je ići u Googleovu web trgovinu aplikacijama i tamo potražiti Google Offline, odnosno Izvanmrežni Google Mail i kliknuti na 'Pokreni aplikaciju'. Ovoj, ali i ostalim aplikacijama namijenjenim Chromeu pristupa se otvaranjem novog taba te su onda u gornjem dijelu ekrana prikazane sve instalirane aplikacije.

Gmail aplikacija dizajnirana je po uzoru na onu za tablete pa će vlasnici iPada i sličnih tableta odmah prepoznati pojednostavljeno sučelje.

Izvanmrežni Google Mail omogućuje čitanje, organizaciju i arhiviranje mailova i kada se nije moguće spojiti na internet, a ono što treba napomenuti (i što se podrazumijeva) jest da kada ste offline ne možete primati i slati mailove, već napisani mailovi idu u datoteku 'Odlazna pošta' i šalju se pri prvom spajanju na internet.

Ista je stvar i s ostalim promjenama koje napravite poput označavanja, arhiviranja ili brisanja mailova – one stupaju na snagu tek kada se ponovno uspostavi internetska veza.

No, nije Gmail jedina usluga kojoj ćemo moći pristupati offline te su iz Google najavili da nam uskoro i za pregledavanje njihovih dokumenata i kalendara također neće biti potrebna veza s internetom.

Na početku će se dokumenti i kalendarski zapisi moći samo pregledavati, a ne i uređivati, no u Googleu kažu da rade i na toj opciji. Iz Googlea također najavljuju i proširenje trenutnih opcija za svoje usluge te su najavili da će u budućnosti omogućiti offline pristup Gmailu, Dokumentima i Kalendaru i korisnicima drugih web preglednika, a ne samo njihovom Chromeu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene