Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ne radi se o invaziji na Hrvatsku uz pomoć vojske, već putem zakonodavstva', tvrdi poznati teoretičar zavjera David Icke koji je gostovao prošli tjedan u Zagrebu.


Bivši nogometaš, glasnogovornik britanske stranke zelenih i novinar BBC-a već 20 godina putuje svijetom i upoznaje zainteresirane s globalnom urotom elita kojima je cilj stvoriti centraliziranu fašističku dominaciju.

Vezani članci David Dragičević (Foto: Provjereno) Danas istječe rok koji je Davor Dragičević dao vlastima RS-a da nađu ubojicu njegova sina Davor Dragičević ne odustaje tražeći pravdu za smrt sina Davida (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Zataškavanja izlaze na vidjelo: Svijet obišla priča o ocu koji ne odustaje tražeći pravdu za sina

Iako je u početku često bio ismijavan, veliki interes za njegovim knjigama ušutkao je kritičare. U Hrvatskoj je po drugi put, a umjesto planiranog jednog održao je dva 9-satna predavanja u prepunoj dvorani kina SC. Svjetsku financijsku krizu i svinjsku gripu naziva lažima kojima je cilj unijeti strah u stanovništvo koje tada pristaje na režim na koji u normalnim okolnostima ne bi pristalo. O EU i NATO savezu nema lijepo mišljenje. 'Svi političari slažu se da je to odlična ideja. No jeli netko istražio što se krije iza EU?' pita se Icke.

Icke se zalaže za gandijevsku nenasilnu nesuradnju sa sistemom. Glavni mehanizam pokoravanja svijeta je, kaže, financije. 'Globalne financije golema su kriminalna aktivnost. Koriste se kao glavni mehanizam porobljavanja 7 milijardi ljudi', tvrdi Icke.

Dao je i potporu studentima koji su u međuvremenu prekinuli blokadu fakulteta. 'Što to pobogu činimo? Mlade ljude u najboljim godinama, kada bi trebali uživati u životu, zakopavamo u kredite koje će otplaćivati do kraja svog života i služiti sistemu. Nečuvano! Stoga podržavam vaše studente.' Iako su neke Ickeove teorije zaista radikalne, sudeći prema interesu za njegova predavanja, ne sumnjamo da ćemo ga u Hrvatskoj vidjeti i po treći put.