Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gates i Hewlett krenuli u rat s nepismenošću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije najveće američke dobrotvorne zaklade najavile su kako će zajedno nastojati poboljšati školstvo u zemljama u razvoju južne Azije i subsaharske Afrike.

Zaklada Billa i Melinde Gates najavila je da će za tu namjenu Zakladi Williama i Flore Hewlett dodijeliti 40 milijuna dolara koja će toj svoti dodati još 20 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede ovo je teško čitati Ministrica obrisala poruku! Vučković napala oporbu zbog Zakona o jeziku pa joj građani počeli lektorirati objavu Slika nije dostupna Događaj bez presedana Josipović leti na ispraćaj Nelsonu Mandeli koji će se održati na stadionu

Obje zaklade već su obavile većinu posla u nastojanju da se poveća broj djece koja pohađaju školu u Africi i južnoj Aziji pa sada planiraju poboljšati kvalitetu školovanja.

'Unatoč nastojanju da se poboljša obrazovanost učitelja i osigura hrana i zdravstvena skrb za djecu, u tim su područjima milijuni i dalje nepismeni, pa čak i oni koji idu u školu', rekao je predsjednik Hewlettove zaklade Paul Brest.

Hewlettova zaklada počela se baviti obrazovanjem u svijetu prije tri godine, uglavnom financirajući preliminarna istraživanja, ali je
uprava zaklade nedavno odlučila kako će se odsad još više posvetiti opismenjavanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene