Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju i civilnu namjenu

Francuska lansirala Sojuz sa šest vojnih satelita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska svemirska raketa Sojuz lansirana je kasno u petak iz Francuske Gvajane, noseći pet francuskih vojnih špijunskih satelita i jedan čileanski.

Raketa je poletjela s uzletišta ESA-e kod Kouroua, na sjeveroistočnoj obali Južne Amerike, a sat vremena nakon lansiranja, pet se satelita odvojilo od Sojuza, priopćili su dužnosnici Europske svemirske agencije.

Prvi je bio jednu tonu težak opservacijski satelit Plejade koji će koristiti francusko ministarstvo obrane. Nekoliko minuta kasnije odvojila su se četiri satelita ELISA za elektronsko prisluškivanje, također za francusko ministarstvo obrane.

Šesti satelit, za promatranje zemlje (SSOT), odvojio se posljednji i koristit će ga čileanske oružane snage. Svi će sateliti također imati i civilnu namjenu. (Hina)

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene