Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fenomen nebeskih tijela

FOTO: Smajlić iznad Australije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smajlića koji je na nebu iznad Australije nastao položajem Venere, Jupitera i Mjeseca, snimilo je nekoliko čitatelja Australia Newsa te ih poslali u njihovu redakciju koja je fotografije i objavila.

Najbolje vrijeme u kojem se mogao vidjeti ovaj fenomen bilo je oko 20 do 30 minuta nakon zalaska Sunca. Venera i Jupiter pojavili su se jedno pokraj drugoga u noćnom nebu tijekom proteklog tjedna, ali sinoć se impresivan prizor, kažu astronomi, mogao vidjeti najbolje.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

Stanovnici Europe i Afrike bili su zakinuti za ovaj pogled, jer kada sunce zađe iznad našeg neba, Mjesec se pojavljuje između planeta, a smajlić nestaje. U SAD-u, efekt je invertiran te planetarna tijela imaju oblik tužnog smajlića.

David Widdowson, s internetske stranice Astrovisuals rekao je da time možda nebesa poručuju Australcima da zanemare teška financijska vremena i budu sretni.

‘To je možda podsjetnik da stvari i nisu uistinu tako loše i da bismo mi trebali slijediti Pythonov stav kako uvijek život treba gledati s vedrije strane’, rekao je.

A možda Amerikancima iznad kojih je smajlić tužan govori da bi trebali razmisliti o tome kakvi su zapravo, piše Autralia News.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene