Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo otkriće

FOTO: Herschel snimio 'rupu' u svemiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svemirski teleskop Herschel otkrio je nešto, što Europska svemirska agencija (ESA), opisuje kao 'rupu' u svemiru.

Snimak maglice NGC 1999, isprva se znanstvenicima doimao kao još jedan kozmički oblak prašine i plina. Ipak snimke Herschela otkrile su da je dio te maglice zapravo rupa 'koja je napravljena u maglici NGC 1999 od strane djelovanja kozmičkih plinskih vjetrova, koji su nastali iz mladih zvjezdanih objekata u tom dijelu svemira', navodi ESA.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Urušio se pločnik ispred zgrade u Benkovcu Propao Benkovac Građani u šoku: Usred grada otvorila se ogromna rupa, a iz nje se širi jak smrad

Ovo otkriće, nadalje se tvrdi, otkriva i nove informacije o tome kako se same zvijezde formiraju. 'Nitko još nije u svemiru primijetio ovakvu 'rupu'', zaključio je Tom Megeath, član tima znanstvenika sa sveučilišta Toledo u Ohiu. On je ovo iznenađujuće otkriće usporedio i sa spoznajom, da se jedno jutro primjerice probudite i u svojem dvorištu, ispod travnjaka, naletite na ogromnu rupu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene