Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao prije Instagrama

Flickr napokon i na Androidu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korisnici Androida putem Flickra moći će dijeliti, uređivati i komentirati fotografije

Jedna od najpopularnijih vrsta aplikacija na pametnim telefonima jest ona za uređivanje i dijeljenje fotografija. Među korisnicima Appleovih uređaja vjerojatno najpoznatija aplikacija za uređivanje fotografija je Instagram, a iz ove su kompanije nedavno objavili da pripremaju i aplikaciju za uređaje koji rade na Googleovom Androidu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne zaostaje ni Hrvatska Fascinantno: Pogledajte kartu svijeta korisnika Flickra i Twittera

No, ljubiteljima fotografije na Androidu Instagram možda više i neće biti potreban jer je predstavljena nova aplikacija za dijeljenje i uređivanje fotografija korištenjem različitih filtra – Flickr za Android.

S obzirom da je riječ o velikom i poznatom servisu za pohranu i dijeljenje fotografija na internetu koji ima skoro 70 milijuna članova, za očekivati je da će velik broj korisnika svoje fotografije s Flickera poželjeti imati i na svom telefonu.

Putem ove aplikacije moći ćemo lajkati i komentirati fotografije te na karti vidjeti mjesta na kojima su snimljene, a zanimljiva je i opcija slideshowa putem koje se fotografije izmjenjuju preko cijelog ekrana. Što se filtara za fotografije tiče, oni su slični kao i na Instagramu te je korisnicima dostupno deset filtara – nakon uređivanja fotografije se automatski uploadaju na Flickr, a može ih se dijeliti i putem društvenih mreža i maila.

Inače, Flickr je na iOS uređajima dostupan još od rujna 2009., ali trenutno nema sve opcije kao i verzija za Android. Kao što je poznato, vlasnik Flickra je Yahoo još od 2005. godine te su iz ove kompanije najavili – u skladu s trendovima, veću orijentaciju prema mobilnom tržištu i društvenim mrežama, a predstavljanje Flickra za Android samo je jedan korak u tom smjeru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene