Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove aplikacije za iOS uređaje?

Facebook za sljedeći tjedan planira nešto 'fenomenalno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analitičari i IT blogeri pretpostavljaju da će Zuckerberg predstaviti aplikaciju za iPad ili aplikaciju za razmjenu fotografija putem iPhonea

U jučerašnjem obraćanju novinarima Mark Zuckerberg rekao je kako će njegova kompanija sljedeći tjedan 'lansirati nešto fenomenalno' – no, nije htio reći o čemu se radi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon više od 15 mjeseci iPad će napokon službeno dobiti Facebook aplikaciju

Nakon ove izjave odmah su uslijedila nagađanja tržišnih analitičara i IT blogera o tome što nam to Facebook sprema te većina njih predviđa da možemo očekivati predstavljanje aplikacije za iPad – o kojoj smo već pisali ili možda aplikaciju za razmjenu fotografija namijenjenu korisnicima iPhonea.

Zuckerberg je ovim potezom htio skrenuti još malo pažnje na sebe i svoju kompaniju (kao da je nemaju i previše) te je medije, ali i milijune korisnika, ostavio u iščekivanju i nagađanju tako da ćemo preko vikenda sigurno naići na još glasina o 'awesome' stvari koju nam priprema.

Glasine o aplikaciji za razmjenu fotografija namijenjenoj iPhoneu kruže već neko vrijeme, a na TechCrunchu su je opisali terminom 'killer'. Objasnili su da je velika stvar kada servis na kojem je pohranjeno skoro sto milijardi fotografija – a mjesečno se doda još oko šest milijardi priprema svoju aplikaciju za razmjenu fotografija na iPhoneu – koja uz to još i izgleda fantastično.

Korisnici iPada voljeli bi ipak da Zuckerberg što prije predstavi službenu Facebook aplikaciju za njihov tablet. Informacije koje mrežom kruže o toj aplikaciji kažu da su u njen razvoj uključeni Zuckerberg i jedan od najpoznatijih hakera te novi zaposlenik Facebooka, Geohot, tako da su očekivanja korisnika iPada jako velika.

Naravno, najbolje bi bilo da Zuckerberg predstavi obje aplikacije i time zadovolji apetite svih korisnika Appleovih uređaja, ali tko zna, možda nas iznenadi s nečim sasvim novim, o čemu se do sada nije nagađalo. Sve ćemo saznati tijekom sljedećeg tjedna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene