Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Streaming glazbe na fejsu

Facebook pokreće i glazbeni servis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook planira pokrenuti glazbeni streaming servis za slušanje i dijeljenje glazbe s prijateljima

Čini se da je Facebook spreman za korak dalje – ovu društvenu mrežu korisnici već koriste za pohranu i dijeljenje fotografija i videozapisa te na njoj provode sate igrajući online video igre, a sada su se na internetu pojavile informacije da Zuckerberg na fejsu planira pokrenuti i glazbeni servis.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Marketinški gurui na jednom mjestu Poznata imena svjetske marketinške scene stigla su u Zagreb Slika nije dostupna Svi slušali Zauckerberga i Parkera Oko čega se svađaju pijani milijarderi?

U pokretanju ovog servisa surađivat će s kompanijom Spotify – koja već omogućava dijeljenje pjesama s prijateljima na Facebooku i druge 'društvene aktivnosti', a s vremenom vjerojatno i s drugim glazbenim servisima, s tim da se glazba neće skidati na računalo, već će se streamati s mreže.

Ovime će korisnici dobiti još jedan razlog da što više vremena provedu na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu čime se, naravno, dodatno povećavaju mogućnosti oglašavanja i zarade na njoj. Glazbeni servis integrirat će se u Facebook tako da će se u lijevom stupcu gdje se sada nalaze kategorije Novosti, Prijatelji i Slike pojaviti kategorija Glazba.

Klikanjem na ovu kategoriju otvorit će se posebna konzola na kojoj će se moći slušati glazba, a bit će tu i popis svih pjesama koje su slušane na nekom od servisa te popis najslušanijih pjesama. Također, ovdje će se nalaziti i informacije o pjesmama koje su slušali vaši prijatelji, a koje ste im preporučili direktno ili na svom zidu te će se nalaziti i popis vama preporučenih pjesama koje se mogu odmah i preslušati.

Od ostalih opcija koje će se nalaziti ovdje, treba izdvojiti i popise najboljih pjesama i albuma, kao i posljednje slušane pjesme vaših prijatelja te 'happening now' kućicu gdje će se prikazivati trenutne aktivnosti i pjesme koje slušaju Facebook prijatelji. Iako ideja dijeljenja glazbe, pjesama i albuma koje slušamo nije nova – čak je i Apple pokrenuo Ping, glazbenu društvenu mrežu integriranu u iTunes, sigurno je da joj je na Facebooku garantiran uspjeh.

Naime, s obzirom na broj prijatelja koje imamo u virtualnom svijetu te kako s dobrim dijelom njih dijelimo i sličan/isti glazbeni ukus, pronalaženje nove i kvalitetne glazbe sada će nam biti olakšano i dostupno na jednom mjestu.

Za više detalja trebat ćemo sačekati službenu objavu iz ove kompanije kada ćemo saznati hoće li Facebook Music usluga biti dostupna i na našem tržištu ili će, kao i iTunes, biti rezervirana samo za neke 'odabrane' zemlje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene