Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugo im je trebalo

Facebook napokon i na iPadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook će lansirati aplikaciju za iPad na konferenciji na kojoj će Apple predstaviti iPhone 5

Već smo pisali kako bi Apple 4. listopada trebao predstaviti novi model iPhonea, a na Mashableu kažu da će se Appleovom Tim Cooku na bini vjerojatno pridružiti i Mark Zuckerberg koji će najaviti toliko očekivanu Facebookovu aplikaciju za iPad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu! Slika nije dostupna Jeftina kopija punjača iPhone joj EKSPLODIRAO u ruci: Umalo izgubila vid!

Zanimljivo je da je Mashable najavio predstavljanje Facebookove aplikacije za iPad isti dan kad je bivši zaposlenik Facebooka Jeff Verkoeyen – koji je u toj kompaniji bio zadužen upravo za razvoj aplikacije za Appleov tablet, objavio da je ovu kompaniju napustio dijelom i zbog toga što je navedena aplikacija dovršena još u svibnju, a Zuckerberg je do sada nije lansirao.

Razlog za to navodno se nalazio u 'tajmingu i zategnutim odnosima između Facebooka i Applea'. No, ako su ove informacije točne, onda su odnosi izglađeni pa ćemo od sljedećeg tjedna napokon moći uživati u službenoj Facebookovoj aplikaciji za iPad – trenutno se mogu koristiti aplikacije drugih kompanija, a na istoj će konferenciji Facebook vjerojatno predstaviti i nadograđenu aplikaciju za iPhone.

Osim aplikacija za Appleove uređaje, Facebook navodno priprema i novu mobilnu platformu – toliko spominjani Project Spartan koji bi trebao omogućiti developerima dizajniranje mobilnih aplikacija za ovu društvenu mrežu.

Trenutno nije poznato hoće li Zuckerberg Project Spartan predstaviti već sljedeći tjedan na Appleovom eventu, no navodno na njegovom razvoju surađuje upravo s Appleom.

Sačekajmo još malo – još samo tjedan dana i sljedeći utorak svi ljubitelji Appleovih proizvoda trebali bi doći na svoje te će saznati koje sve novitete donosi iPhone 5, a moći će skinuti i Facebook za iPad.

Što se novog iPhoena tiče, cijelo vrijeme čitamo glasine kako ova kompanija priprema dva modela svog telefona – nasljednika iPhonea 4 te jeftiniju verziju ovog uređaja. No, jučer se pojavila informacija da bi Apple mogao predstaviti samo iPhone 5 – koji će imati malo veći ekran, bolji procesor i kameru, dok će aktualni iPhone 4 pojeftiniti.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene