Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I zaštita podataka ima svoj dan

EU mijenja zakone zbog Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač socijalne mreže Facebook Mark Zuckerberg poručio je svijetu da više niko ne brine o zaštiti privatnosti što je izazvalo buru negodovanja.

Europska komisija odgovorila je 24-godišnjem milijarderu najavom planova za usvajanje novih mjera za ovu popularnu internetsku stranicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bratušek najgora Hrvatski povjerenik najbolje je ocijenjen u EU! Slika nije dostupna Nastavak reforme pravosuđa Josipović i Vandoren o preostalim zadaćama do ulaska u EU

Izvršno tijelo EU-a izrazilo je zabrinutost da su postojeće mjere o zaštiti privatnosti iz 1995. godine, kada je internet nazivan 'informacijskom autocestom' vrlo zastarjela.

Europska komisija je na dan kada se obilježava i Dan zaštite podataka upozorila da 'pravila o zaštiti podataka moraju biti obnovljena kako bi održali korak s tehnološkim promjenama, a da se istovremeno osigurava pravo na privatnost'.

Pozivajući se na nove ovlasti dobivene Lisabonskim ugovorom i pravnim temeljem Povelje o osnovnim pravima, Europska komisija je najavila da želi 'stvoriti jasan, moderni set pravila', koja će garantirati visoku razinu zaštite osobnih podataka i privatnosti.

Spominjući internetske stranice Facebook, MySpace i Twitter, europska povjerenica za pravosuđe, osnovna prava i državljanstvo Viviane Reding je najavila da će ove godine biti izvršena revizija Direktive o zaštiti podataka iz 1995. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene