Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova tehnologija

Dolazi dan kad će filmovi gledati nas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što biste napravili da znate kako biste odlaskom na projekciju novog filma u kinu i vi istovremeno bili promatrani, ali ne od bilo kud, već iz samog ekrana?

Već nekoliko godina, određena kina u svijetu koriste kamere, hvataju posjetitelje koji u dvoranu unose kamere kako bi snimali film koji gledaju, prateći infracrveni signal tih kamera. Neki smatraju da je to traćenje dobre tehnologije u malo korisne svrhe, dok marketinški potencijal tih kamera ostaje nedirnut.

Pročitajte i ovo Završje - 4 Sa svega 50 stanovnika Ovo istarsko mjestašce najbolja je europska lokacija za snimanje filmova: "Sretni smo, zašto ne?" Slika nije dostupna Meka za snimanje Strani filmaši u Hrvatskoj dosad ostavili više od 400 milijuna kuna, na Vis stiže i oskarovka Meryl Streep

>> Pornografi tuže vlastite konzumente

Aralia Systems, britanska tvrtka, dobila je sredstva u visini od 350 tisuća dolara, kako bi isti sustav koristila za prikupljanje podataka promatranjem kino gledatelja. Kamere bi gledateljstvo trebale osvijetliti infracrvenim zrakama i napraviti 3D stereoskopsku sliku auditorija. Koristeći tehnologiju prepoznavanja izraza lica, znati će u kojem smjeru gledate, je li se dosađujete, ili ste iznenađeni te čak jeste li u kinu došli sami, ili s nekim.

Oglašivači bi iste podatke koristili kako bi vidjeli je li njihova reklama prolazi kod publike, ili ne te da li ju je potrebno dorađivati, ili mijenjati, piše popsci.com. Istu tehnologiju mogli bi koristiti i filmski studiji, koji bi puštanjem trailera mogli direktno otkriti reakciju publike. Time mogu slobodno preskočiti propitivanja i raznorazne ankete. Stoga, obratite pažnju kad idući put gledate predstavu u kinu, jer nikad ne znate tko vas gleda i zašto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene