Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neovisni žiri tradicionalno sastavljen od novinara i medijskih stručnjaka raznih hrvatskih izdavača i medijskih kuća, odabrao je najbolje web stranice i projekte za 2010. godinu u području korporativnih stranica, portala, zabave, sporta, zdravlja, virtualnih zajednica, znanosti, kulture, turizma...


U zagrebačkom hotelu Regent Esplanade danas su dodijeljene nacionalne internet nagrade Vidi Web Top 100 za najbolje hrvatske web stranice.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO 'Znate li što je internet? – Ne, to ne znam' Slika nije dostupna ZLOSTAVLJANJE NA INTERNETU: Tko je sve na meti mistera Nobodya?

Pobjednike je odabrao neovisni žiri sastavljen od 43 člana, stručnjaka, predstavnika medijskih kuća i institucija. Nagrade su dodijeljene u jedanaest kategorija: Korporativne stranice; Mediji, novosti i oglasnici; Znanost, obrazovanje i kultura; Mobilni web servisi, Vladine organizacije i državne institucije; Turizam i putovanja; Sport, zdravlje i prehrana, Zabava, moda i glazba, Blogovi i community servisi, Web promocija te po prvi puta u kategoriji Ex YU. Nova kategorija nakon 12 godišnje tradicije dodjeljivanja nagrade za najbolje hrvatske web stranice, našim kandidatima olakšava širenje cijelom regijom.

'Jedini motiv je da napravimo pozitivnu energiju, da pošaljemo svijetu poruku o tome što naši mladi ljudi rade, dakle da nisu samo tamne i crne vijesti i da Hrvatska ima što za pokazati i da bude naravno motiv i inspiracija mnogim drugim firmama koje se onda pojavljuju i prijavljuju sljedeće godine na nagradu', poruči je Tomislav Kotnik, suosnivač VIDI Awardsa.

'To je za nas zapravo priznanje za ono što smo do sada zapravo radili. Mi godinu dana aktivno radimo ove aplikacije, međutim ovo nam znači zapravo neki publicitet kojim zapravo mi želimo prenijeti tu ideju nekoj širokoj populaciji koja i je naše tržište', rekao je Mislav Malenica, dobitnik nagrade.

Najbolje od najboljih web stranica po kategorijama za 2010. godinu su:

Korporativne stranice – www.futuradentestetica.com
Mediji, novosti i oglasnici – www.24sata.hr
Znanost, obrazovanje i kultura – www.jadranskomore.org
Mobilni web servisi – m.croatiaairlines.com
Vladine organizacije i državne institucije – www.srce.hr
Turizam i putovanja – www.hotelibaska.hr
Sport, zdravlje i prehrana – www.crochef.com
Zabava, moda i glazba –www.atlantisfestival.hr
Blogovi i community servisi - www.velikabritanija.net
Web promocija - www.facebook.com/home.php?#!/karlovaoklada
Ex U - IT.com.mk

Svi dobitnici Vidi Web Top 100 nagrada, u jedanaest kategorija, sa izjavama neovisnog žirija i komentarima svih nagrađenih u 11 kategorija mogu se naći na web stranici www.vidi.hr/top100.

Uz informatičku izdavačku kuću Vidi, suosnivači i partneri Vidi Web Top 100 nagrade i svečane dodjele su među ostalima T-Hrvatski Telekom, HGK, Ericsson NT, IN2, Infodom, PriceWaterhouseCoopers, e-Hrvatska, Apis IT, Bicro i Microsoft.

Kompletan Vidi Awards službeni katalog zajedno sa popisom i opisima svih Vidi e-novation dobitnika za godinu 2010 možete pročitati u cjelovitom digitalnom obliku na web adresi: www.vidi.hr/katalog/.