Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Do 2010. medicinske sestre roboti bit će stvarnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim znanstvenika iz Europske unije tvrde kako će roboti medicinske sestre za samo tri godine biti normalna i svakodnevna pojava u bolnicama.

Medicinske sestre roboti koje već dulje vrijeme razvijaju znanstvenici iz Europske unije već su sada sposobne obavljati neke jednostavnije zadatke, poput preuzimanja poruka ili upućivanja posjetitelja u sobe pacjenata. 

Pročitajte i ovo Ilustracija kazne 5000 eura Europska zemlja zabranjuje protivnicima pobačaja da uznemiravaju žene ispred klinika: "Moramo ih zaštititi" Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni"

U posljednje vrijeme mogu čak izmjeriti temperaturu pacijentu i dati potrebne lijekove. 

Do ideje razvoja robota medicinskih sestara došlo je zbog potrebe da se rasterete stvarne sestre od malih poslova poput čišćenja i slično.

Nije moguće s postojećom tehnologijom napratviti inteligentnog robota medicinsku sestru i za to će trebati još neko vrijeme na istraživanju tehnologije.

No pomoćne medicinske sestre roboti, prema riječima znanstvenika koji rade na njihovu stvaranju, veoma skoro postat će dio bolničke svakodnevnice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene