Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dječaci postaju agresivniji ako gledaju nasilne crtiće i borilačke sportove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječaci koji u dobi od dvije do pet godina na televiziji gledaju agresivne crtiće i borilačke sportove, imaju više izgleda da postanu agresivni i neposlušni, pokazalo je istraživanje objavljeno u medicinskom časopisu Pediatrics.

"Otkrili smo da su djeca koja u predškolskoj dobi gledaju nasilne emisije sklonija agresivnosti i neposlušnosti te da češće upadaju u neprilike kada krenu u školu, rekao je Dimitri Christakis, jedan od autora istraživanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječnik ima poruku za dječake Petorica tinejdžera završila u bolnici zbog bolova u testisima: Internetski izazovi mogu djeci ugroziti i život, pogledajte neke od najopasnijih Amazona (Foto: AFP) VELIKA SREĆA U BRAZILU 25 dana neizvjesnosti: Dječaci ušli u gustu prašumu u želji da love ptice i nestali, vlasti su prestale tražiti, a onda...

On tvrdi da su crtići "glavni krivac".

"Većina roditelja drži da crtići nisu opasni za njihov djecu jer su smiješni i nisu stvarni", naglašava Christakis.

Ali baš ta sposobnost preživljavanja junaka crtića dovodi u zabludu jer stvara krivi dojam o nasilju u stvarnom životu.

Dječaci su posebno osjetljivi na takve utjecaje. Ni djevojčice koje su gledale nasilne emisije, ni dječaci koji su gledali nenasilne i obrazovne programe, nisu poslije pokazivali agresivnost, prema istražiteljima dječje bolnice Seattlea.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene