Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako do vrha

Da bi postali genij treba vam 10.000 sati vježbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kažu da je genij jedan posto inspiracije i 99 posto truda. Sada znanstvenici tvrde kako znaju koliko je to točno truda, odnosno da je osobi potrebno 10.000 sati vježbe kako bi došla na vrh u izabranoj disciplini.

Istraživanje je pokazalo da su najbolji sportaši, glazbenici i igrači šaha u svoj rad uložili upravo toliko sati vježbe. Talent i sreća su važni, ali praksa čini razliku između dobrih i najboljih, tvrde znanstvenici, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Vježbanje, ilustracija - 2 Što smo pojeli, moramo potrošiti Vrijeme je za dobre novogodišnje odluke: "Zatvorene teretane nisu izgovor. Nemate opremu? Nemam ni ja" Aktivna Hrvatska - 1 NA OTVORENOM Split ovu subotu vježba uz Aktivnu Hrvatsku na rivi, pridruži se treningu!

Tijekom studije provođene na berlinskoj Glazbenoj akademiji promatrani su studenti violine koji su počeli svirati s pet godina te vježbali dva ili tri sata tjedno. Što su bili stariji vježbali su svirati više sati tjedno.

Do 20 godine, najbolji od njih iza sebe su imali 10.000 sati vježbe, dok su dobri studenti ‘odradili’ 8.000 sati.

‘Čini se kako mozgu treba upravo toliko kako bi asimilirao sve što treba da bi osoba mogla usavršiti svoju vještinu’, rekao je neurolog Daniel Levitin za magazin Focus.

U svojoj ranoj karijeri, 'Fab Four' bi svirao osam sati dnevno, sedam dana u tjednu. Kada su postali slavni, uživo su svirali 1.200 puta, više nego većina modernih bandova u svojoj karijeri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene