Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Christie's prodaje triceratopsa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prava zvijezda aukcijske kuće Christie's posljednjih mjesec dana u Parizu dinosaur biljojed iz Sjeverne Amerike bit će ponuđen na aukciji uz početnu cijenu od 500.000 eura.

'Triceratops horridus' ili strašni trorogi gmaz koji na stražnjem dijelu glave ima karakterističnu koštanu ogrlicu, star je između 65 i 67 milijuna godina. Više tisuća osoba divilo mu se otkad je početkom ožujka izložen u slavnoj aukcijskoj kući.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

'Samo ovog vikenda kada su svi predmeti buduće prodaje bili prvi put izloženi, u dva poslijepodneva tisuću posjetitelja divilo se lubanji sabljastoga tigra, lubanji dinosaura pačjeg kljuna, jajetu titanosaura mineraliziranom u ahat i zubu morskoga gmaza pleziosaura', preciziraju iz Christie'sa.

Više od 70 posto kostiju kostura triceratopsa autentično je, a kosti koje nedostaju izrađene su od smole i dodane životinji dugoj 7,5 metara.

Stručnjak za prodaju Eric Mickeler precizira da su u brojnim muzejima izložene kosti tog dinosaura, a ovaj primjerak tek je četvrti tako potpun otkriven do danas.

Novi vlasnik može biti privatna osoba, a postoji i mogućnost da ga kupi neka tvrtka i daruje nekom muzeju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene