Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povreda privatnosti

Automobil Street Viewa krao lozinke i podatke s privatnih računala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Googla su priznali kako su potajice kopirali lozinke i privatne mailove kućanstava u Velikoj Britaniji.

Događalo se to tijekom prikupljanja podataka za Street View kada su automobili prolazili ulicama Britanije i fotografirali doslovno i najmanju uličicu. U priči o nevjerojatnoj povredi privatnosti Google je 'skidao' cijele mailove, web stranice i čak lozinke s privatnih kompjutera, no tvrde da je antena sa Street View automobila 'greškom' skupljala sve podatke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NATO: Rusija je namjerno povrijedila turski zračni prostor Slika nije dostupna Razgovor za Dnevnik Nove TV Jakovina: To što sam propustio uskladiti sve po zakonu, ne znači da radim loše

>> Gotovo 250 tisuća obitelji ne želi StreetView

Vijest se brzinom munje proširila Britanijom te podigla na noge Ured za informacije koji pokreće istragu te Scotland Yard gdje razmatraju je li Google prekršio zakon. Naime, antena na automobilu je skidala podatke putem wirelessa i to samo onih Britanaca koji nisu imali zaštitu na internetu.

Iz Googla je stiglo i priopćenjj u kojem se duboko ispričavaju te da su 'svjesni veličine svoje pogreške', piše Daily Mail. Naime, Google je 2008. godine na ulice Britanije poslao vojsku automobila s kamerama od 360 stupnjeva dometa koji su fotografirali ulice. Javnost se odmah usprotivila projektu jer su na fotografijama bili uočljivi kućni brojevi i registracije automobila. Osim navedenog, ljudima se također nije svidjelo kad su kamere uhvatile muškarca koji je izlazio iz sex shopa u londonskom Sohou, uhićenje u Sjevernom Londonu ili kad su izašle slike djece kako bacaju kamenja na jednu kuću u Škotskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene