Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Atlantis se uspješno spojio sa ISS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke svemirska letjelica Atlantis uspješno se spojila u ponedjeljak u 12,48 po srednjoeuropskom vremenu sa Međunarodnom svemirskom letjelicom (ISS), potvrdila je NASA.

Spajanje letjelice s posadom od šest astronauta, među kojima je i jedna žena, izvedeno je dvije minute poslije predviđenog roka, nakon 48 sati putovanja u svemiru. Atlantis je lansiran u subotu s Floride.

Pročitajte i ovo Vojni dron Rano ujutro Rusi tvrde da su uništili ukrajinski dron iznad Belgoroda Ante Radonić, astronom neobična pojava NLO iznad Slovenije: Slučaj neodoljivo podsjeća na svjedočanstva iz SAD-a, evo objašnjenja našeg poznatog astronoma

Atlantis se nije spojio s ISS-om od 2002. godine. Jedan sat nakon finalnih manevara izvedenih 342,62 km iznad juga
Pacifika, uslijediti će otvaranje pregrade između dva broda.

Spajanje Atlantisa i ISS-a, od kojih svaki ima masu od sto tona i
kreću se brzinom od blizu 29.000 km/h izvedenoj prema vrlo preciznoj orbitnoj koreografiji savršenog svrstavanja dvaju brodova.

Taj manevar od oko 8 minuta omogućio je dvojici od trojice astronauta u Svemirskoj stanici Rusu Panelu Vinogradovu i Amerikancu Jeffreyu Williamsu da fotografiraju Atlantis i eventualne štete na termičkoj zaštiti nastale tijekom prvih minuta dizanja u orbitu u subotu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene