Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Arktički bakalar ugrožen zbog krivolova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krivolov na bakalar u Sjevernom ledenom moru je zločin koji ugrožava riblji fond, upozorava se u izvješću Svjetske zaklade za zaštitu prirode (WWF).

Ta nezakonita djelatnost je dodatni problem za zalihe ribe koje su ionako ugrožene zbog klimatskih promjena, ističe WWF.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA RAZINI EU Nezakonita trgovina, krivolov, nesreće... Zastupnici traže zabranu korištenja divljih životinja u cirkusima Ivica Budor - 3 USTRIJELJEN U GLAVU Tajnik Hrvatskog lovačkog saveza nakon tragedije u kojoj je ustrijeljen lovac: "Neki kupuju diplome lovca, svjedoci smo da se doslovno šalju poštom"

"Krivolov u Sjevernom ledenom moru je težak zločin na svjetskoj razini koji pogađa granice Europe, Afrike, Azije i Amerike", piše Neil Hamilton, direktor međunarodnog programa WWF-a za Arktik.

Oko 70 posto bijele ribe živi u Sjevernom ledenom moru, što je četvrtina ukupnog fonda.

U 2005. je u krivolovu u Barentsovu moru ulovljeno više od 100.000 tona bakalara u vrijednosti 225 milijuna eura (350 milijuna dolara).

WWF poziva da se problem počne rješavati u svim etapama proizvodnog lanca, "uključujući prijevoz, skladištenje, distribuciju, preradu i prodaju".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene