Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A još nije izašao niti peti model

Apple već radi i na iPhoneu 6

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple za iPhone 6 navodno testira nov način punjenja baterije

Dok svi ljubitelji Applovih gadgeta s nestrpljenjem iščekuju predstavljanje petog modela iPhonea, što bi se trebalo dogoditi krajem rujna, na internetu su se pojavile informacije da ova kompanija već priprema i šesti model svog smartphonea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad će se pojaviti u Hrvatskoj? iPhone 5 na europsko tržište stiže 15. listopada? Slika nije dostupna Nove informacije Nove glasine o iPhoneu 5

Glasine tako kažu da bi ovaj model trebao donijeti neke velike promjene te novitete poput novog načina punjenja baterije – još nije poznato o kakvoj je inovaciji riječ. iPhone 6 – ili kako će se već model kojeg ova kompanija predstavi sljedeće godine zvati, navodno će imati veći i malo zakrivljen ekran (spominje se 3,7 inčni Retina ekran), no to su opcije za koje su neki govorili da bi se mogle pojaviti već u modelu kojeg će Apple predstaviti za malo više od dva mjeseca.

Što se iPhonea 5 tiče, Jobseova je kompanija uvjerena u njegovu odličnu prodaju pa su od proizvođača komponenata naručili oko 25 milijuna komada koje očekuju prodati do kraja ove i početkom sljedeće godine.

Još nije poznato hoće li Apple predstaviti dva modela (jeftiniji namijenjen prepaid tržištu te nasljednika iPhonea 4) ili samo jedan, no gotovo je sigurno da će nasljednik trenutnog modela imati dvojezgreni A5 procesor i bolju kameru rezolucije 8 megapiksela, a vjerojatno će biti još tanji i lakši. Osim novog iPhonea, Apple bi do kraja godine mogao predstaviti i nadograđeni model iPada.

Naime, neki internetski portali prenose kako će ova kompanija nadograditi trenutni model s ekranom koji će imati veću rezoluciju – 2048 x 1536 piksela. Veća rezolucija ne bi utjecala na prikaz aplikacija na ovom tabletu već bi, kao i u slučaju iPhonea 3GS i iPhonea 4 koji ima Retina ekran, iste aplikacije radile jednako na oba uređaja.

Ovaj model iPada – iPad 2 Plus, na tržištu očekujemo do kraja godine, a koji mjesec nakon toga Jobs bi mogao predstaviti i iPad 3.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene