Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotov na jesen?

Apple radi na 'iPadu HD'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnološkim blogovima nikada ne nedostaje glasina o Apple-u a najnovija je da ta vodeća IT tvrtka radi na novom iPadu, koji bi se trebao pojaviti na jesen, s ekranom visoke rezolucije, izvjestio je CNN.

Nazvan 'iPad HD' na blogu 'This Is My Next', koji vode bivši urednici ugledne 'tech' stranice Engadget, novi iPad bi navodno trebao biti profesionalni uređaj koji bi se mogao koristiti za vrhunsku video montažu i fotografije.

'Zamislite MacBook i MacBook Pro', piše Joshua Topolsky, upućujući na Appleovu liniju prijenosnih računala. 'iPad HD', koji bi trebao imati ekran s dvostruko većom rezolucijom od sadašnjeg modela, bit će predstavljen u rujnu uz novi softver, navodi blog, pozivajući se na neimenovane izvore.

Ars Technica, druga tehnološka web stranica, kaže kako glasine imaju smisla obzirom na činjenicu da Apple već objavljuje HD verzije sadržaja za iPad.

Ekran visoke razlučivosti mogao bi podići cijenu popularnog Appleovog tablet računala, koje se najbolje prodaje na tržištu, ocjenjuje blog tjednika Time Techland.

'Sam ekran bi bio tako skup da bi bilo nemoguće imati početnu cijenu od 500 dolara za potrošačke verzije iPada', kaže Techland.

Appleova druga generacija iPada u prodaji je od ožujka. Tvrtka se suočava s nizom konkurentskih tablet računala, koja najčešće imaju Googleov operacijski sustav Android, no ni jedno se na prodaje tako dobro kao iPad. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podržava Hitlera Ogorčena skiperica o Pernaru kojeg planira izbaciti s jedrilice: ''On je divlji rasist i sociopat koji voli naciste'' Slika nije dostupna veliko hvala! Blogerica iz Petrinje: "Zid u hodniku je pucao pred mojim očima... No želim se zahvaliti divnim ljudima"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene