Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aplikaciju za bežičnu sinkronizaciju iTunesa s iPhoneom jedan je britanski student navodno dizajnirao još prošle godine.


Greg Hughes, student sa sveučilišta u Birminghamu, optužio je Apple za krađu aplikacije koju su predstavili u posljednjoj verziji svog iOS-a – WiFi Sync, objavio je Telegraph.

Vezani članci Slika nije dostupna Uskoro veće slike na Facebooku Slika nije dostupna iPhone 5 stiže u rujnu, Apple testira i novi iPad

Hughes tvrdi kako je prošle godine napravio aplikaciju koju je nazvao Wi-Fi Sync i koja omogućava bežičnu sinkronizaciju pjesama u iTunesu s iPhoneom te ju je u svibnju ponudio App Storeu. No, Apple je ovu aplikaciju odbio zbog 'sigurnosnih problema' i zbog toga što 'izlazi iz granica službenog software development kita'.

Zanimljivo, prije nego su ga odbili, Hughesa je kontaktirao stanoviti Steve Rea iz App Storea koji mu je rekao da je aplikacija odlična i da je zadivila Appleove programere, no da ima i nekih sigurnosnih problema. Čak mu je i rekao da pošalje svoj CV u Apple, tako da mogu računati na njega nakon što diplomira.

Nakon što ga je Apple odbio Hughes se okrenuo Cyndiji i trgovini aplikacija za jailbreakane iOS uređaje na kojoj je počeo prodavati Wi-Fi Sync po cijeni od deset dolara te je do sada prodao više od 50 tisuća komada. S tim je novcem financirao zadnju godinu studiranja, a kada završi fakultet u potpunosti će se posvetiti razvoju aplikacija.

Kada je Hughes vidio da je Apple u sklopu nove verzija iOS-a predstavio funkciju WiFi Sync koja čak ima i vrlo sličan logo kakav ima njegova aplikacija, ostao je u potpunosti šokiran. Posavjetovao se s pravnicima te uskoro vjerojatno slijedi tužba protiv Jobseove kompanije, koja je inače poznata po svojim tužbama protiv drugih kompanija kojima su poručili – 'stvarajte vlastite inovacije i tehnologiju, ne kradite ih od nas'.

Apple se već suočio s jednom tužbom prošli tjedan – kompanija iCloud Communications tužila ih je zbog korištenja njihova imena jer, kako kažu, Appleovo korištenje imena iCloud šteti njihovom poslovanju pa zahtijevaju od Jobseove kompanije da prestanu koristiti to ime i, naravno, traže financijsku odštetu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju