Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržavaju prosvjednike

Anonymous hakeri napali i sirijsko ministarstvo obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anonymousi su na stranicama sirijskog ministarstva obrane ostavili poruku sirijskom narodu poručivši im da cijeli svijet stoji s njima protiv brutalnog režima Bashar Al-Assada

Nemiri u Siriji traju još od početka ove godine, no za razliku od Tunisa i Egipta gdje je došlo do promjene režima i gdje je nasilje brzo završeno, stanje u Siriji svakog je dana sve gore. Brojni prosvjednici žele srušiti režim obitelji Asad, koja je na njih poslala vojsku i naredila ubijanje civila te je broj mrtvih svakim danom sve veći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEMIRI U SAD-u Okončana kriza u Washingtonu: Trump na Twitteru objavio sramotnu poruku - "Zauvijek pamtite ovaj dan!" Slika nije dostupna Vraćanje reda u Siriju Asad obećao reforme i obračun s teroristima

Dok UN i svjetske sile prosvjeduju protiv krvoprolića razmatrajući nove sankcije protiv ove zemlje, hakeri iz Anonymousa odlučili su poduzeti neke konkretne mjere te su napali stranice sirijskog ministarstva obrane.

Tako su na početnu stranica ovog ministarstva stavili svoj logo, velik broj YouTube linkova sa slikama i videozapisima nasilja u toj zemlji te brojne linkove sa stranicama i Twitter i Facebook računima prosvjednika protiv režima i vojske.

Također, na hakiranoj stranici objavili su i poruku sirijskom narodu u kojoj kažu da 'cijeli svijet stoji s njima protiv brutalnog režima Bashar Al-Assada' te da su 'vrijeme i povijest na njihovoj strani jer tirani koriste nasilje samo zato što im ništa više ne preostaje, a kako postaju sve nasilniji, tako su i sve ranjiviji'.

Anonymousi pozdravljaju odlučnost naroda Sirije da ostanu nenasilni usprkos svoj brutalnosti režima te se dive 'njihovoj želji za pravdom, ne osvetom' te dodaju da će pasti svi tirani, a Bashar Al-Assad je sljedeći. Sirijskoj su vojsci poručili da su 'oni odgovorni za zaštitu sirijskog naroda i da bi svakome tko naredi ubojstva žena, djece i starijih ljudi trebalo suditi zbog izdaje' te kažu da niti jedan vanjski neprijatelj ne može Siriji napraviti toliki štete kao Bashar Al-Assad.

Inače hakeri iz Anonymousa poznati su po napadima na korporacije i državne agencije diljem svijeta za koje tvrde da su korumpirani, da krše civilna prava ili guše slobodu izražavanja na internetu, a ove godine već su napali i internetske stranice tuniske i egipatske vlade gdje je narod također ustao protiv dugogodišnjih režima.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene