Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amerikanci prijete hakerima napadom na njihovu zemlju i uporabom vojne sile ako upadima ugroze američku nacionalnu sigurnost. Tako ako cyber napad prouzroči smrt, štetu ili veliki poremećaj, Amerika će napadačima objaviti rat i vratiti im istom mjerom.


Službeni Washington proširuje zakone oružanih sukoba, kako bi držao korak s promjenama u svijetu interneta, gdje hakerski napad na, primjerice, nuklearni reaktor ili sustav javnog prijevoza može uzrokovati velik sigurnosni problem za SAD. U tom smislu SAD bi razvile novo 'cyber oružje', koje bi primjenjivale u sklopu svojih oružanih snaga.

Vezani članci Slika nije dostupna Obama i Xi dogovorili da će surađivati na polju cyber sigurnosti Slika nije dostupna Katastrofalni scenariji: Stvarne opasnosti koje prijete od hakerskih napada!

'Ako ugasite našu mrežu, možda vam pošaljemo raketu niz dimnjak', rekao je neimenovani američki vojni dužnosnik za Wall Street Journal, nakon što je taj ugledni list razotkrio novi plan Pentagona. SAD bi na taj način militarizirale čitav cyberspace, a posljedice bi se osjetile i na planu međunarodnog prava i zakona, smatraju analitičari.

Sve je to na tragu izvješća 'International Strategy for Cyberspace', kojeg je potpisao i američki predsjednik Barack Obama 16. svibnja i u kojem stoji, 'Kad se pokaže potreba, SAD će odgovoriti na neprijateljske napade u cyberspaceu, kao što bi odgovorile na bilo koju drugu prijetnju upućenu našoj zemlji'. To za Washington znači uporabu 'sredstava bilo koje vrste', uključujući i ona vojna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju