Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Moći tkanine natopljene krvlju budućeg sveca Katoličke Crkve i počasnoga građanina Dubrovnika, pape Ivana Pavla II stigle su u Dubrovnik.


Moći blaženog pape Ivana Pavla II. donio je u Dubrovački kancelar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan pošto mu ih je u ponedjeljak, 24. ožujka, u nadbiskupskoj rezidenciji u Krakovu, u Poljskoj, predao krakovski nadbiskup kardinal Stanislaw Dziwisz, papin dugogodišnji tajnik, priopćeno je iz Dubrovačke biskupije.

Barack Obama stigao u Italiju: Sastao se s papom Franjom

Vezani članci Mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup Dubrovački biskup čestitao Dan žena: "Vijeme je da napustimo stereotipe, potreban nam je snažan iskorak..." Mons. Mladen Uzinić i Mario Jurič - 1 Biskup Mate Uzinić o odlasku iz Dubrovnika, komentirao i nove mjere: "Nemamo druge nego pokušati živjeti s njima"

'Sasvim je razumljivo da bi Dubrovnik trebao imati relikvije svojeg sugrađanina blaženog Ivana Pavla II. budući da je riznica u našoj katedrali bogata moćima mučenika, priznavalaca vjere, djevica, a u novije vrijeme obogaćena je i relikvijama bl. Marije Propetog Petković i bl. Alojzija Stepinca', rekao je kancelar Pervan i dodao da je biskup monsinjor Mate Uzinić kardinalu Dziwiszu poslao molbu da im daruje moći, na što je on pozitivno odgovorio i poručio im da po relikvije mogu doći kad hoće.

'S obzirom na to da će se u Dubrovniku uskoro održati Susret hrvatske katoličke mladeži, željeli smo moći počasnog sugrađanina do tada donijeti u grad i evo, Bogu hvala, u tome smo uspjeli', rekao je kancelar Pervan.

Otkriven sadržaj paketa koji je trebao primiti papa Franjo

Također je kardinalu Dziwiszu prenio poziv biskupa Uzinića da predvodi središnje euharistijsko slavlje na svetkovinu zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije Sv. Vlaha 2016. godine, kada se bude obilježavala 1700. obljetnica svečeva mučeništva.

Za moći tkanine natopljene krvlju budućeg sveca Katoličke Crkve i počasnoga građanina Dubrovnika bit će napravljen i prigodan relikvijar te će se moći najmanje jedanput na godinu pronijeti gradom u procesiji sv. Vlaha. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook