Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ultraortodoksni židovski list odstranio je Angelu Merkel i druge žene dužnosnice s fotografije povorke solidarnosti svjetskih dužnosnika u parizu, u znak potpore redakciji satiričnog lista Charlie Hebdo, u koju su upali teroristi i ubili 10 novinara.


Njemačka kancelarka nije jedina žena koja je "eliminirana" s fotografije od strane lista HaMevaser, jer su jednako tako uklonjene i gradonačelnica pariza Ann Hidalgo, visoka predstavnica Eu za vanjsku politiku Federica Mogherini te danska premijerka Helle Thorning-Schmidt.

Merkel traži bolju razmjenu obavještajnih podataka između zemalja EU-a

Vezani članci Angela Merkel Merkel brani mjere: "Situacija je dramatična, ne možemo čekati da se odjeli intenzivne njege popune" Koronavirus u Njemačkoj - 3 Njemačka na rubu novog lockdowna: "Potrebni su brzi i odlučni koraci kako bi prekinuli ovaj novi val zaraza"

Merkel je na originalnoj fotografiji stajala između francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i palestinskog predjsednika Mahmouda Abbasa.

Prekrojavanje fotografije prvi je uočio židovski portal Walla. HaMevaseru to nije prva takva kritika, no nakon što je ovo posljednje izašlo na vidjelo, brzo su uputili ispriku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook