Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ultraortodoksni židovski list odstranio je Angelu Merkel i druge žene dužnosnice s fotografije povorke solidarnosti svjetskih dužnosnika u parizu, u znak potpore redakciji satiričnog lista Charlie Hebdo, u koju su upali teroristi i ubili 10 novinara.


Njemačka kancelarka nije jedina žena koja je "eliminirana" s fotografije od strane lista HaMevaser, jer su jednako tako uklonjene i gradonačelnica pariza Ann Hidalgo, visoka predstavnica Eu za vanjsku politiku Federica Mogherini te danska premijerka Helle Thorning-Schmidt.

Merkel traži bolju razmjenu obavještajnih podataka između zemalja EU-a

Vezani članci Njemačka kancelarka, Angela Merkel Ništa od strogog zatvaranja Njemačke za Uskrs: Merkel povukla odluku Angela Merkel Angela Merkel objavila da će se cijepiti AstraZenecom: Za nekoliko dana Njemačka odlučuje o novom lockdownu

Merkel je na originalnoj fotografiji stajala između francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i palestinskog predjsednika Mahmouda Abbasa.

Prekrojavanje fotografije prvi je uočio židovski portal Walla. HaMevaseru to nije prva takva kritika, no nakon što je ovo posljednje izašlo na vidjelo, brzo su uputili ispriku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook