So Do orkestar (Foto: Zagreb Classic)
So Do orkestar (Foto: Zagreb Classic) Foto: Zagreb Classic

Novi glazbeni izazovi festivala Zagreb Classic - Operni spektakl HNK-a Zagreb u srijedu, a mladi glazbenici orkestra So Do u četvrtak


Na otvorenoj sceni festivala Zagreb Classic danas će se održati operni spektakl u izvedbi ansambla Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu dok sutra nastupaju mladi glazbenici orkestra So Do .

Vezani članci Slika nije dostupna "Kralj violine" Roby Lakatos večeras na festivalu Zagreb Classic Slika nije dostupna Blagdanski koncert SO DO orkestra u sklopu kampanje Dobri domaćini

Danas u 21:00 Orkestar i zbor Opere HNK-a u Zagrebu pod vodstvom maestra Marcella Mottadellija predstavlja program Opera HNK: Jučer, danas, sutra. Na programu je atraktivni izbor opernih brojeva, a na pozornici festivala Zagreb Classic nastupaju Ljubomir Puškarić, Tomislav Mužek, Sofia Ameli Gojić, Ivana Lazar, Valentina Fijačko Kobić, Stjepan Franetović, Siniša Štork, Diana Hilje i Ivo Gamulin.

Sutra, u četvrtak 4.7. u 20:00 sati festival Zagreb Classic otvara svoju pozornicu mladim glazbenicima okupljenima u dva orkestra udruge So Do - El Sistema Hrvatska. Projekt El Sistema pokrenut je u Venezueli kao socijalni projekt koji okuplja djecu kroz glazbu, a u Hrvatskoj danas djeluju dva takva orkestra - u Zagrebu i u Istri.

Mediji su s velikim zanimanjem popratili njihov nedavni flash mob nastup u Zračnoj luci Franjo Tuđman, a na Trgu kralja Tomislava očekuje se više od 80 mladih glazbenika iz Zagreba i iz Istre.