Kiša (Foto: Arhiva/Luka Stanzl/PIXSELL)
Kiša (Foto: Arhiva/Luka Stanzl/PIXSELL) Foto: Arhiva/Luka Stanzl/PIXSELL

Stigli smo do kraja ovog dugog razdoblja sunčana, uglavnom suha i vruća vremena. Vrijeme će u idućim danima poprimiti obilježja jeseni koja će nastupiti u prvim satima nedjelje.


Tijekom subote očekuje nas jače naoblačenje s kišom, prvo na zapadu zemlje i na sjevernom Jadranu, a do kraja dana kišnih oblaka bit će i drugdje u zemlji.

Vezani članci Kiša, ilustracija - 1 Prevrtljiva veljača donosi još promjena: Ovaj će nam tjedan trebati kišobrani, u gorju moguć snijeg Jesen u Zagrebu, ilustracija - 2 Danas nas čeka još toplije vrijeme: Snjiega još nema na vidiku, a temperature ostaju dvoznamenkaste

Kako se sada čini, kiša bi mogla izostati jedino na krajnjem istoku i jugu zemlje. Već ujutro na kopnu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će od sredine dana dodatno pojačati.

Umjerena, jaka, na udare i olujna bura sredinom dana zapuhat će prvo na sjevernom Jadranu, a zatim će se navečer i u noći na nedjelju prošititi i prema jugu.

Uz oblake, povremenu kišu i pojačan vjetar u subotu će biti osjetno svježije nego u petak.

Najveći pad temperature očekujemo na zapadu zemlje, a najmanji na jugu, ali posvuda će pojačani vjetar odavati dojam još hladnijeg vremena.

U nedjelju će se vrijeme prolazno smiriti, bit će uglavnom suho, sunčanije i malo toplije, ali već nas u ponedjeljak očekuje nova promjena vremena, koja će nam donijeti nove oborine, jak i olujan vjetar te još osjetniji pad temperature.

Za iduće dane pripremite jesenske jakne ili balonere, trebat će vam!