Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Nakon kratkog predaha vraća nam se pravo ljeto: Meteorolog otkriva što nas čeka u idućim danima

Slab poremećaj premještao se sjevernije od Hrvatske, zbog čega je na kopnu bilo lokalnih pljuskova, a na obali samo što nije zapuhala umjerena i jaka bura. Međutim, vremenska prognoza pokazuje da će ona biti kratkog vijeka.

U ponedjeljak ujutro vrijeme će biti sunčano, na moru i vedro. Puhat će slab sjeverozapadni vjetar, na obali umjerena, još rano ujutro i jaka bura. Najniža temperatura u kopnenim krajevima iznosit će od 11 do 14, na moru oko 20 stupnjeva.

I drugi dio dana će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčan, uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će potpuno oslabjeti, a temperatura će biti oko 24 stupnjeva.

U Slavoniji će vrijeme biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab sjeverozapadni vjetar, a temperatura će rasti do 23-24 Celzijeva stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će sunčano uz malo oblaka. Bura će do podneva oslabjeti i zapuhat će slab do umjeren maestral. Temperatura će na obali iznositi oko 28, a u gorju 22 do 24 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti pretežno vedro uz temperaturu od 27 do 30 stupnjeva. I ondje će bura oslabjeti do podneva i zapuhat će umjeren maestral.

Temperatura mora uglavnom iznosi od 21 do 26 stupnjeva, a u ponedjeljak će zbog bure biti još malo hladnije, rekao je u tijekom prognoze Dnevnika Nove TV meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Pročitajte i ovo Podaci o izlaznosti Lokalni izbori u Splitu Puljak uvjerljivo pobijedio Đogaša - osvojio je dvaput više glasova i ostaje gradonačelnik

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gradski dio šume FOTO Opet gorjelo u Puli: Vatra buknula u blizini pročistača na Valkanama, požar je ubrzo lokaliziran

Kopnenim krajevima slijede Sunčani i sve topliji dani. Samo će u utorak biti nestabilnije pa su na zapadu kopna mogući pljuskovi. Jutra će biti svježa uz temperature od 13 do 15 stupnjeva, a dani ponovno vrući. U četvrtak će se temperatura popeti iznad 30 stupnjeva.

Na Jadranu će tijekom narednih dana biti još više sunca i manje oblaka. Izmjenjivat će se umjerena bura i maestral. Temperatura će noću iznositi oko 20, a danju oko 30 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene