Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Ponovo treba računati na ljetne vrućine: Meteorolog otkriva kad nam stiže malo osvježenje

U četvrtak u većini krajeva ponovno valja računati na ljetne vrućine. Potkraj petka i u subotu, uglavnom u unutrašnjosti, pritjecat će malo vlažniji oceanski zrak uz stvaranje kišnih, ponegdje i grmljavinskih oblaka te manjim osvježenjem.

U četvrtak ujutro na Jadranu će biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Vjetar će u unutrašnjosti većinom biti slab. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slab burin. Vremenska prognoza pokazuje da će najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti iznositi od 11 do 16, a na Jadranu između 19 i 23 Celzijeva stupnja.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, mjestimice uz prolazan porast naoblake. Vjetar će biti slab, a najviša temperatura iznosit će od 31 do 34 stupnja.

Jednako tako bit će i u istočnoj Hrvatskoj, gdje se poslijepodne ponovno očekuju ljetne vrućine. Vjetar će uglavnom biti slab.

U gorskoj Hrvatskoj djelomice će biti sunčano, povremeno uz prolazan porast naoblake. Na sjevernom Jadranu će biti pretežno sunčano i vruće, a puhat će većinom slab vjetar. Poslijepodne će u gorskom području temperature iznositi od 28 do 31, a na sjevernom Jadranu do 32 stupnja.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano uz slab, na otvorenom moru mjestimice i umjeren maestral. Poslijepodne će većinom biti vruće uz temperaturu i do 34 stupnja.

Temperatura mora ponovno je u postupnom porastu, rekao je tijekom vremenske prognoze meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić. UV indeks u većini je krajeva vrlo visok, što upozorava na opasno sunčevo zračenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna teške riječi i uvrede Kaos u Saboru: "Nemojte si laskati, niste moj tip", "Obuzdajte se zbog javnosti, liječite se privatno"

Pročitajte i ovo Klima uređaj metoda za manju potrošnju Zbog paprenih računa za struju uveli stroge mjere štednje: Nova pravila za zaposlenike suda u Splitu

Sljedećih dana u unutrašnjosti će vrijeme biti djelomice sunčano, ali ne posve stabilno. Lokalno će biti kiše, pljuskova i grmljavine i to prije svega u petak poslijepodne i navečer, u noći na subotu i ponovno tijekom subote. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak.

Na Jadranu će tijekom narednih dana vrijeme biti pretežno sunčano. Na sjevernom dijelu uz povremeno više oblaka postoji mogućnost i za poneki pljusak, prije svega u subotu. Za vikend će zapuhati bura, lokalno jaka, osobito na sjevernom dijelu. Noću će biti vrlo toplo, a danju vruće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene