Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svjetlo u bolje sutra

Virtualna izvedba skladbe „Agnus Dei“ Komornog zbora „Ivan Filipović“

Komorni zbor Ivan Filipović
Komorni zbor Ivan Filipović Foto: DNEVNIK.hr
Komorni zbor „Ivan Filipović“ – jedan od najuspješnijih a cappella ansambala u Hrvatskoj pod vodstvom svog osnivača i dirigenta mo. Gorana Jerkovića nakon bogate jubilarne 20. koncertne sezone , ispunjene mnogobrojnim koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu, nastavlja sa svojim djelovanjem i u vrijeme pandemije.

Trenutačno bez dvorane za vježbanje koja je teško nastradala u nedavnom potresu, pjevači Komornog zbora „Ivan Filipović“ iz svojih domova šalju poruku optimizma i nade. Virtualnu izvedbu skladbe „Agnus Dei“ (iz Mise Brevis - posvećeno Blaženoj Djevici Mariji) litvanske skladateljice Kristine Vasiliauskaite posvećuju svima onima koji su pogođeni svjetskom pandemijom i nedavnim potresom u Zagrebu.

„Iako razdvojeni tijekom ove svjetske pandemije i tužni jer nam je nedavni potres znatno oštetio prostoriju za vježbanje, iz svojih domova šaljemo vam optimizam i nadu. Našu molitvu posvećujemo svima onima koji su zbog pandemije izgubili svoje najdraže, svima koji ne mogu obavljati svoju djelatnost i ostali su bez radnog mjesta, svim umjetnicima i kulturnim djelatnicima diljem svijeta, svim ljudima u Zagrebu čiji su domovi, sakralni i kulturni objekti teško oštećeni nedavnim potresom.

Neka nam svima ova skladba bude svjetlo u novo i bolje sutra koje će nam donijeti nadu i mir“, poručuju iz Zbora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene