Slatkiši/ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)
Slatkiši/ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavi?/PIXSELL

Čakovečka policija je muškarca u Golfu pokušala zaustaviti, no on je pobjegao. Sustigli su ga, ali on je ponovo pokušao pobjeći.


Prilikom redovne kontrole prometa u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Čakovcu policija je u srijedu iza ponoći pokušala zaustaviti Golf varaždinskih registracija.

Vezani članci Zatvor Remetinec Pobjegao zatvorenik iz Remetinca: Tražio da ide na WC pa iskoristio priliku u bolnici Policija, Ilustracija Teška prometna nesreća na cesti Tribunj-Tisno: Vozač zadobio teške tjelesne ozljede

No automobil se nije zaustavio. Policajci su krenuli za njim i nakon nekog vremena zaustavili. No onda je opet pokušao pobjeći.

"Uz primjenu sredstava prisile u tome je spriječen te je potom temeljem odredbi Prekršajnog zakona, uhićen", javili su iz Međimurske policije. 

U automobilu su muškarcu (30) s područja Đurđevca našli razna alkoholna pića i slatkiše. Zbog sumnje da ih je nabavio nezakonito, pića i slatkiše su mu oduzeli. 

Protiv muškarca su podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu. 

"Za prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1 do 1,5 promila, Zakon o sigurnosti prometa na cestama predviđa novčanu kaznu u iznosu od 5000 do 15.000 kuna, za prekršaj upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita predviđena je novčana kazna od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana te za prekršaj nepostupanja po znaku policijskog službenika predviđena je novčana kazna u iznosu od 3000 do 7000 kuna", objasnili su u policiji. 

Muškarac je već činio slične prekršaje pa se predlaže zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, a ta mjera stupit će na snagu kad muškarac položi vozački ispit.