Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGLAS

U Tommy prodavaonicama “Ima sreće za sve”

PR
PR Foto: PR
Kampanjom „Ima sreće za sve!“ trgovački lanac Tommy podržava UNICEF-ove programe za povećanje broja udomiteljskih obitelji i razvoj kvalitetnog udomiteljstva

Svako dijete ima pravo odrastati u obitelji – glavna je poruka kampanje „Ima sreće za sve!“ koju trgovački lanac Tommy provodi u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku i Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za socijalni rad.

Prema službenim podacima za 2022. godinu, 1.355 djevojčica i dječaka u Hrvatskoj nije imalo priliku odrastati u obitelji. Odrastanje u sigurnoj i podržavajućoj obitelji iznimno je važno za rast i razvoj svakog djeteta. Kada nije moguće, nije sigurno ili nije u najboljem interesu djeteta da živi s vlastitom obitelji, udomiteljske obitelji pružaju djetetu najbolju alternativnu skrb. Odrastajući u brižnoj i poticajnoj udomiteljskoj obitelji djeca dobivaju priliku osjetiti toplinu obiteljskog doma te sigurnost, pripadnost i podršku.

UNICEF već godinama ulaže u razvoj kvalitetnog udomiteljstva, kako bi podržao napore da se svakoj djevojčici i svakome dječaku omogući odrastanje u obitelji. Sada, uz podršku Tommyja, UNICEF nastavlja raditi na povećanju broj udomitelja i osiguravanju kvalitetnije podrške udomiteljskim obiteljima, posebice u Splitsko-dalmatinskoj županiji, primorskoj Hrvatskoj i drugim gradovima i mjestima gdje nedostaje udomiteljskih obitelji.

U ovo predblagdansko vrijeme, kupnjom u Tommy prodavaonicama možete doprinijeti ostvarenju ovog važnog cilja. Osim toga, u svakoj Tommy prodavaonici možete pronaći i informativni letak s porukama i crtežima djece koja su sigurnost i zaštitu pronašla u svojim udomiteljskim obiteljima, kao i najvažnije informacije o tome što je udomiteljstvo, zašto je ono važno te kome se mogu obratiti oni koji bi željeli unutar svoje obitelji pružiti sigurno okruženje i dom djetetu u potrebi. I tako podržati sretnija odrastanja!

Do 31. prosinca 2023. u sklopu kampanje „Ima sreće za sve!“, za svaki kupljeni posebno označeni proizvod na policama Tommy prodavaonica i web shopu, Tommy donira 0,15 € po proizvodu.

Prikupljena sredstva Tommy će donirati za programe jačanja kapaciteta stručnjaka iz sustava socijalne skrbi i odgojno-obrazovnih djelatnika u vrtićima i školama, kako bi podržali udomiteljske obitelji i djecu u udomiteljstvu u devet županija u kojima Tommy djeluje. Ova suradnja s UNICEF-om omogućuje svim Tommy kupcima da daju svoj doprinos i da zajedno učinimo da „Ima sreće za sve!“.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene