Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni susret

U Dubrovniku skup mladih 'rEUnion'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dubrovačkom Sveučilištu počeo je danas međunarodni susret mladih 'rEUnion' - Mladi i zajednička europska kulturna baština, u organizaciji Europskog doma Dubrovnik.

Tema susreta je 'Europa od smrti Karla Velikog do izbora za Europski parlament', a u njegovu radu sudjeluje 22 mladih iz Njemačke, Francuske i Hrvatske.

Skup je financiran u sklopu projekta Europske unije 'Mladi na djelu' (Youth In Action) i svojevrsni je nastavak prvog međunarodnog susreta mladih koji je Europski dom Dubrovnik u rujnu 2009. godine organizirao na temu - zajednička prošlost, zajednička budućnost.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

>> Slavna glumica na odmoru: 'Prekrasni Dubrovnik!'

Održavanje ovogodišnjeg susreta iniciralo je nekoliko sudionika susreta iz 2009. godine, a za temu je izabran Karlo Veliki, prvi europski vladar, čija se 1200. obljetnicaq smrti slijedeće godine diljem Europe obilježava u isto vrijeme kada se održavaju i izbori za Europski parlament.

Glavni ciljevi ovog susreta mladih iz Njemačke, Francuske i Hrvatske su učvrstiti svijet o zajedničkoj europskoj kulturnoj baštini i ukazati im na važnost sudjelovanja na predstojećim izborima za eurpski parlament.

Skup mladih 'rEUnion' traje do 21. rujna. Konačni rezultat ovog projekta bit će brošura kojom će se na primjeru zajedničke kulturne baštine na praktičan način predstaviti temeljni principi Europske unije - jedinstvo u raznolikosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene