Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska premijerka Theresa May zaigrala je u utorak na svoj ugled da je "prokleto teška žena" u reakciji na izvještaje o prošlotjednoj svadljivoj večeri s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom.


Juncker je navodno nakon susreta u Downing Streetu rekao kako je "deset puta skeptičniji nego što je bio ranije" oko mogućnosti postizanja dogovora o uvjetima izlaska iz Europske unije i novom trgovinskom odnosu s Velikom Britanijom.

Vezani članci Glasanje u britanskom parlamentu (Foto: AFP) Ministri  skeptični: "Theresa May mogla bi odustati od trećeg glasanja o sporazumu o Brexitu" Turisti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prijeti li opasnost grani gospodarstva koja jedina puni hrvatski proračun?

May, koja je preuzela britanske konzervativce nakon ostavke bivšeg premijera Davida Camerona poslije prošlogodišnjeg referenduma o britanskoj sudbini u EU, poziva birače da ju podrže na prijevremenim parlamentarnim izborima 8. lipnja kako bi ojačali njezinu poziciju u nadolazećim pregovorima s Bruxellesom. May je za BBC izjavila kako su nedavni događaji pokazali da će ti pregovori biti teški.

"Tijekom kampanje za vodstvo Konzervativne stranke jedan od kolega me opisao kao prokleto tešku ženu. Tada sam rekla da će iduća osoba koja će to saznati biti Jean-Claude Juncker", otkrila je britanska čelnica.

May je izvještaj o susretu s Junckerom koji je objavljen u Frankfurter Allgemeineu odbacila kao "tračeve iz Bruxellesa".

Te novine su pisale i kako je May Junckeru predložila da se Britanija i EU dogovore oko budućnosti europskih državljana na otoku i Britanaca u EU-u na summitu u lipnju, no da je on odgovorio kako je previše pravnih kompleksnosti da se to pitanje riješi tako brzo.

May također smatra kako je to pitanje komplicirano i kako postoji puno detalja o kojima se treba dogovoriti, no istaknula je da "ljudi trebaju imati nekakvu sigurnost oko svoje budućnosti".

"Vjerujem da im to mogu dati u ranoj fazi. Imam volju učiniti to", dodala je. (Hina)