Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Znate li kakve je sve obveze Hrvatska preuzela u pregovorima s EU?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je jučer usvojila Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23.

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Očekujete li daljnja pojeftinjenja benzina i dizela? Slika nije dostupna Lovrin o pravosuđu i prijetnji Petrača

Hrvatska je Vlada na jučerašnjoj sjednici usvojila Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23. 'Pravosuđe i temeljna prava'. Premijerka je danas Izvješće prezentirala i veleposlanicima zemalja EU.

I dok su veleposlanici i Vlada upućeni u sadržaj Izvješća, čini se da nitko drugi nije. Naime, i oporbeni i HDZ-ovi političari zajedno sa svojim partnerima izjavljuju da ne znaju što piše u Izvješću.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je kako je za sadržaj Izvješća prvo trebala doznati javnost. Nešto slično rekao je i HDZ-ov koalicijski partner, šef HSS-a Josip Friščić. No, već godinama dio političara i nevladinih udruga tvrdi da je javnost općenito preslabo informirana i o samoj EU i o obvezama koje je Hrvatska na sebe preuzela na putu u članstvo. Slažete li se s tim ocjenama? Jeste li dovoljno informirani o obvezama Hrvatske na putu u EU i ako smatrate da niste, koga smatrate odgovornim za to?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene