Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hakeri ponovno napadaju - Članovi hakerskih skupina LulzSec i Anonymous objavili su da su upali na web stranice talijanske policije i na internetu objavili povjerljive informacije, a napad su nazvali 'Operacija Italija'.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Vezani članci Mađarski premijer Viktor Orban Sasvim neobičan sukob: Mađarska napala omiljenog glumca jer je kritizirao Orbana i nazvao ga "primjerom mržnje i bijesa u svijetu" Nemiri u Njemačkoj Gosti AfD-a napali zastupnike: ''Tko u Bundestag prokrijumčari osobe kojima cilj nije posjet parlamentu nego agitacija, taj mora računati s posljedicama''

Hakeri u Italiji napisali su na svom blogu da je napad otkrio najvažnija i najpovjerljivija izvješća talijanskog Nacionalnog centra za borbu protiv 'cyber' kriminala i zaštitu kritične infrastrukture (CNAIPIC). Policijska postrojba CNAIPIC potvrdila je upad u njezin sustav, a krađu podataka nije ni ne potvrdila ni opovrgla. Podaci koje su su objavili on-line aktivisti, otkrivaju odnose talijanske vlade s Australijom, Bjelorusijom, Egiptom, Rusijom i Ukrajinom.

Hakeri iz skupine AnonAustria povezane sa skupinom Anonymous, provalili u računalni sustav austrijske televizije ORF, koji se rabi za prikupljanje novčanih priloga gledatelja, te došli do podataka o 214.000 ljudi, uključujući informacije o bankovnim računima 96.000 ljudi. U on-line komunikaciji članovi skupine AnonAustria su rekli da ne namjeravaju načiniti štetu klijentima ORF televizije, već skrenuti pozornost na njihov slab sigurnosni sustav.

Prošloga je tjedna u SAD-u uhićeno 16, u Europi pet osoba povezanih sa skupinom Anonymous a njezini su članovi onda zaprijetili da će proširiti svoje aktivnosti. U četvrtak su objavili da su upali u bazu podataka NATO-a i došli do velike količine povjerljivih dokumenata o Savezu.

Hakerski napadi i krađe povjerljivih i osobnih podataka sve su češći. Strahujete li da biste mogli postati meta tih napada?