Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Seljaci zbog cijene pšenice ponovno prijete izlaskom na prometnice.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Vezani članci Slika nije dostupna Opet pomutnja oko cijene pšenice: Krenuli pregovori o pšeničnom kodeksu Slika nije dostupna 'Žalosno je da se u ovoj državi poznaje samo sila i bunt'

Ukoliko Ministarstvo do utorka ne donese odluku o minimalnoj cijeni pšenice o 1,60 kuna po kilogramu, poljoprivrednici osam županija najavili su za sutra blokadu 20-ak prometnica u kontinentalnoj Hrvatskoj. To je zaključak skupa čelnika seljačkih udruga održanog u Grabarju kraj Kutjeva, u istom mjestu gdje su se prije tri mjeseca sastali s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem kada je potpisao dogovor i najavio rješenje njihovih problema i isplatu poticaja. Oni tvrde da od toga ništa nije realizirano. Osim Ministarstva, tražit će i očitovanje Vlade.

'Sadašnja cijena od 1,35 kuna je neodgovorna i neozbiljna pa se moramo ponovno organizirati i izaći na ulicu iako naš prosvjed nije usmjeren protiv građana i sudionika u prometu', kazao je Dragutin Dukić, šef seljaka Požeško-slavonske županije. 'Realna cijena je 2,20 kuna po kilogramu pšenice, a minimalno tražimo 1,60 jer nas otkupljivači ucjenjuju što je pljačka preko naših leđa', kazao je Mato Mlinarić, predsjednik nezavisnih hrvatskih seljaka.

Podržavate li nove prosvjede seljaka blokadom prometnica?