Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema prijedlogu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uskoro bi se za upis u osnovnu školu mogla ukinuti najniža dobna granica.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Vezani članci Razrednica s maturantima u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu Policija bila u školi, razrednica za izvlačenje spremna: ''Za sve je kriv netko zločest... digli su ruku jer su jeli veliki sendvič'' Osnovna škola Josipa Račića u naselju Srednjaci 01 Incident u zagrebačkoj osnovnoj školi: Zaposlenik se prešetavao sa zračnom puškom?

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta početkom je mjeseca pokrenulo javnu raspravu o Prijedlogu Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkoga stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava. Iza poduljeg naziva tog propisa krije se, između ostalog, i ukidanje dobne granice za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole.

>> U školu i s četiri godine?

U praksi bi to moglo značiti da bi, procijeni li tako psiholog, pojedina djeca mogla u školu krenuti već s pet, pa čak i s četiri godine.

Prema trenutnim pravilima, u školu dijete najranije može krenuti sa šest godina. Ukidanjem dobne granice izašlo bi se u susret nadarenoj djeci, ali bi prema nekim stručnjacima bio otvoren put preambicioznim roditeljima koji bi na testiranje psihologu mogli dovesti i trogodišnjake.

Što mislite o prijedlogu da se djeca s 4 godine upisuju u školu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju