Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što mislite o prijedlogu da se djeca s 4 godine upisuju u školu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema prijedlogu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uskoro bi se za upis u osnovnu školu mogla ukinuti najniža dobna granica.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Vatrogasci, ilustracija Neugodan miris Nije ni plin ni dječji nestašluk? Policija otkrila što se dogodilo u školi koja je hitno evakuirana

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta početkom je mjeseca pokrenulo javnu raspravu o Prijedlogu Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkoga stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava. Iza poduljeg naziva tog propisa krije se, između ostalog, i ukidanje dobne granice za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole.

>> U školu i s četiri godine?

U praksi bi to moglo značiti da bi, procijeni li tako psiholog, pojedina djeca mogla u školu krenuti već s pet, pa čak i s četiri godine.

Prema trenutnim pravilima, u školu dijete najranije može krenuti sa šest godina. Ukidanjem dobne granice izašlo bi se u susret nadarenoj djeci, ali bi prema nekim stručnjacima bio otvoren put preambicioznim roditeljima koji bi na testiranje psihologu mogli dovesti i trogodišnjake.

Što mislite o prijedlogu da se djeca s 4 godine upisuju u školu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene