Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što mislite o odluci Angeline Jolie?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednoj od najpoznatijih svjetskih glumica, Angelini Jolie, zbog velikog rizika obolijevanja od raka odstranjene su obje dojke.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Angelina Jolie je potvrdila kako se podvrgnula preventivnoj dvostrukoj mastektomiji nakon što je doznala da je nositelj BRCA1 gena koji kod žena znatno povećava rizik od razvoja raka dojke i raka jajnika.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Videopoziv 22.10.2023. Poziv Domagoja Mikića Deseteročlana obitelj živjela ilegalno u 26 kvadrata bez struje, tople vode i osnovnih potrepština: Zbrinuti su u manje od 24 sata nakon posjeta ekipe Dnevnika Nove TV

>> Pročitajte potresno pismo Angeline Jolie!

'Moji liječnici su procijenili da postoji 87% šansi da obolim od raka dojke i 50% da obolim od raka jajnika', napisala je Jolie u kolumni New York Timesa. 'Kad sam saznala da je to moja stvarnost odlučila sam biti proaktivna i minimizirati rizik koliko je god to moguće. Donijela sam odluku da se podvrgnem preventivnoj dvostrukoj mastektomiji', dodala je 37-godišnja Angelina objašnjavajući kako se na takav potez odlučila kako bi izbjegla sudbinu svoje majke koja je sa 56 godina preminula upravo zbog raka dojke nakon što se punih deset godina borila s opakom bolešću.

>> Sjećate li se majke Angeline Jolie? Preminula je od raka dojke u 56. godini!

'Htjela sam napisati ovo kako bih poručila drugim ženama kako odluka nije bila laka. Ali ja sam sretna što sam to napravila. Šanse za razvojem raka dojke pala su mi sa 87 na manje od 5 posto. Sada mogu reći svojoj djeci da ne moraju strahovati da će me izgubiti zbog raka dojke', napisala je Angelina u kolumni te dodala kako su joj u donošenju odluke velika podrška bili partner Brad Pitt i djeca.

Što mislite o odluci Angeline Jolie?

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene