Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tena dana

Što mislite o kandidatima na listama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I HDZ i Kukuriku koalicija su biračima priredili iznenađenja. Neka su veća, a neka manja.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15 SATI.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Pojavila su se neka nova lica, a neka koja smo navikli čitav niz godina gledati u Saboru, poput Ivana Jarnjaka i Željke Antunović, to više nećemo moći.

Jadranka Kosor će, kao što smo i predviđali izaći na izbore u 5. izbornoj jedinici, te je tako izbjegla sučeljavanje sa Zoranom Milanovićem koji je u 1. izbornoj jedinici.

Zanimljiv dvoboj ćemo imati u prvoj izbornoj jedinici. Miroslav Tuđman će biti drugi na listi u 1. izbornoj jedinici, odmah iza ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića. Kukuriku koalicija pak kandidira sina Ivice Račana. Ivan Račan bi tako s jedenaestog mjesta na listi mogao ući u Sabor.

Isto tako niti na jednoj listi HDZ-a nema Ivana Jarnjaka, što se predviđalo zbog istraga koje se vode protiv njega.

Mjesto u Saboru SDP je osigurao profesoru Josipu Kregaru. Veteran Šime Lučin na 9. mjestu liste u 6 izbornoj jedinici također se nada dobrom reultatu koji bi mu osigurao povratak u Sabor.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić simbolički sudjeluje na izborima na posljednjem 14 mjestu na listi za 10. izbornu jedinicu. HNS je fotelju u saboru s visokim mjetsom na listi osigurao i svojem bivšem glasnogovorniku Borisu Blažekoviću. U politiku se nakon četverogodišnje pauze i mirovine najvjerojatnije vrača i Jozo Radoš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene